Resalte, Origen, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Každá šarže je zpracována gravitačním způsobem. Před finálním smícháním stárne 14 měsíců v oddělených dubových sudech (80 % vína je uloženo v sudu z francouzského dubu, 20 % v sudu z amerického dubu), což umožňuje vybrat to nejlepší víno pro dosažení jedinečné vyváženosti a výrazu.
Víno doporučujeme před konzumací dekantovat nebo nechat pár minut „vydýchat“ v otevřené lahvi.
Ocenění
93/100 bodů Wine Spectator
93/100 bodů Wine Enthusiast a v nejlepších 100 vínech Cellar Selection 2019
91/100 bodů Robert Parker
94/100 bodů Guía Proensa
Vinařství Resalte
Vinařství Resalte de Peñafiel bylo založeno v roce 2000 s cílem vyrábět vína té nejvyšší kvality. Logo vinařství je inspirováno cimbuřím hradu v Peñafiel - symbolem regionu Ribera del Duero.
Každé jejich víno chutná i voní jinak, jelikož jednotlivé série pochází z různých vinic s odlišnými vlastnostmi. Avšak jedno jim je společné - všechny sdílejí společný rys vysoké kvality.
V Resalte mají k dispozici nejmodernější technologie a stroje, ale důraz kladou i na zachování tradičních výrobních metod. Celá sklizeň se tak provádí ručně do krabic po 15 kilogramech. Zaměstnanci nejprve vybírají hrozny, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína se pak používá gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Resalte hold surovinám i samotné přírodě.
Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Tempranillo |
Vinařská oblast: | DO Ribera del Duero |
Oceněná vína: | Robert Parker |
Párování s jídlem: | Hovězí, Sýry, Drůbeží, Barbecue |
Ročník: | 2019 |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 16 - 18 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Resalte de Peñafiel bylo založeno v roce 2000 s cílem vyrábět vína té nejvyšší kvality. Logo vinařství je inspirováno cimbuřím hradu v Peñafiel - symbolem regionu Ribera del Duero.
Každé jejich víno chutná i voní jinak, jelikož jednotlivé série pochází z různých vinic s odlišnými vlastnostmi. Avšak jedno jim je společné - všechny sdílejí společný rys vysoké kvality.
V Resalte mají k dispozici nejmodernější technologie a stroje, ale důraz kladou i na zachování tradičních výrobních metod. Celá sklizeň se tak provádí ručně do krabic po 15 kilogramech. Zaměstnanci nejprve vybírají hrozny, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína se pak používá gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Resalte hold surovinám i samotné přírodě.
Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.
Ocenění
Vendimia Seleccionada: 92/100 bodů Guía Proensa – Výběr z nejlepších vín Španělska, 90/100 bodů Guía Peñín, 90/100 bodů Guía Vivir el Vino
Origen: 93/100 bodů Wine Spectator, 93/100 bodů Wine Enthusiast a nejlepších 100 vínech Cellar Selection 2019, 91/100 bodů Robert Parker, 94/100 bodů Guía Proensa