Lecco, Reserva, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Tempranillo z nejkvalitnějších vinic v DO Ribera del Duero. Hrozny pochází z více než 40 let starých rév s nízkým, o to však chuťově i aromaticky výraznějším výnosem.
Hrozny se sklízí ručně do 15kg krabic, odkud pokračují ke třídícímu stolu, kde probíhá přísná kontrola kvality. Zpracování probíhá gravitační metodou a fermentací s řízenou teplotou. Následně spočívá ve dvou oddělených sudech nejméně 18 měsíců (70 % vína je uloženo v sudu vyrobeném z francouzského dubu a 30 % v sudu z amerického dubu).
Víno doporučujeme před konzumací dekantovat nebo nechat pár minut „vydýchat“ v otevřené lahvi.
Ocenění
90/100 bodů Wine Enthusiast
Vinařství Lecco
Značka Lecco spadá pod vinařství Resalte a vznikla na přání vinaře Enrique Andradese, který se rozhodl do Bodegas Resalte přinést moderní vína překračující hranice klasického stylu.
Každé jejich víno je navíc unikátní, jelikož pochází z různých vinic se specifickými vlastnostmi. Všechny je však pojí společný rys vysoké kvality.
Ruční sklizeň a šetrné lisování
Celá sklizeň se provádí ručně do beden po 15 kg. Z hroznů se nejprve vyberou ty, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína je pak používána gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Lecco hold surovinám i samotné přírodě.
Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Tempranillo |
Vinařská oblast: | DO Ribera del Duero |
Párování s jídlem: | Jehněčí, Vepřové, Barbecue |
Ročník: | 2017 |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 16 - 18 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Lecco spadá pod vinařství Resalte a vznikla na přání vinaře Enrique Andradese, který se rozhodl do Bodegas Resalte přinést moderní vína překračující hranice klasického stylu.
Každé jejich víno je navíc unikátní, jelikož pochází z různých vinic se specifickými vlastnostmi. Všechny je však pojí společný rys vysoké kvality.
Ruční sklizeň a šetrné lisování
Celá sklizeň se provádí ručně do beden po 15 kg. Z hroznů se nejprve vyberou ty, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína je pak používána gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Lecco hold surovinám i samotné přírodě.
Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.
Ocenění
Lecco Crianza: 90/100 bodů Robert Parker, 90/100 bodů Wine Spectator
Lecco Reserva: 90/100 bodů Wine Enthusiast