El Cidacos, MdeT Crianza, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Toto luxusní červené víno vás ohromí svou přímočarostí. MdeT Crianza si zakládá na prvotřídních hroznech odrůdy Tempranillo ručně sbíraných v okolí vesnice Tudelilla a ročním zrání v dubových sudech. Výsledkem je temně karmínové víno plné šťavnatosti granátových jablek a špetky koření, které si zamiluje (nejen) každý znalec a milovník kvalitního červeného.
MdeT Crianza jako pocta vinařské legendě
MdeT Crianza byla vyrobena jako součást prémiové řady vín oslavující legendární značku MARQUÉS DE TUDELILLA, která platí za ikonu mezi vinaři z oblasti Rioja.
Vinařství El Cidacos
Vinařství Bodegas El Cidacos patří ve Španělsku k významným vinařským podnikům. Za jeho vznikem stojí rodina Pérez-Marzo zabývající se výrobou vína již od roku 1859, která dokonce dodávala víno i na královský dvůr královny Marie Kristýny Neapolsko-Sicilské.
V roce 1958 se pak členové rodiny Pérez-Marzo usídlili v nejprestižnějším vinařském regionu Španělska – v oblasti Rioja, kde založili vinařství právě pod názvem Bodegas El Cidacos.
I přesto, že je v tomto vyhlášeném regionu Bodegas El Cidacos jedním z největších vinařských firem, stále se jedná o rodinný podnik, který ctí rodinné tradice a zásady. V jeho čele nyní stojí vynikající vinař a enolog Manuel Rojas Pérez.
Dokonalé umístění výroby (téměř na hranici oblastí Rioja Alta a Rioja Baja) umožňuje vinařství kombinovat vinné révy z různých pozemků, a tím vytvářet unikátní vína s odkazem na terroir.
Charakteristickým znakem vín Bodegas El Cidacos (obzvlášť u kategorií Crianza a Reserva) je pak také jejich limitovaná produkce. Značnou část vinic totiž tvoří staré vinné révy (starší než 35 let), které nabízí extrémně nízkou úrodnost (pouze 2,5 kg hroznů z každé révy). Výsledná vína jsou však o to intenzivnější a mezi odborníky velice žádaná.
Za úspěchem vinařství stojí ale také přísná kontrola kvality prováděná na všech stupních výroby. Ta se skládá z dvojitého třídění hroznů během sklizně, přísné regulace teploty fermentace a stabilizace, stalého monitoringu jakosti vína během zrání a z použití nejmodernějšího zařízení na plnicích linkách.
Vína Bodegas El Cidacos jsou klasickým příkladem kvalitních autentických vín ze slavné oblasti Rioja.
Vůně: Ovocná vůně s tóny granátových jablek a lehkým kořenitým podtónem.
Chuť: Lehká a sametová textura, šťavnaté ovocné tóny s příjemnými taniny a vyvažující kyselinkou.
Doporučujeme párovat s: Méně tučná červená masa, těstoviny s rajčatovou omáčkou, ragú, kozí sýr, dušená masa.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Tempranillo |
Vinařská oblast: | DOQ Rioja |
Párování s jídlem: | Těstoviny, Červená masa, Pečená a dušená masa |
Ročník: | 2023 |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 13 - 16 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bodegas El Cidacos patří ve Španělsku k významným vinařským podnikům. Za jeho vznikem stojí rodina Pérez-Marzo zabývající se výrobou vína již od roku 1859, která dokonce dodávala víno i na královský dvůr královny Marie Kristýny Neapolsko-Sicilské.
V roce 1958 se pak členové rodiny Pérez-Marzo usídlili v nejprestižnějším vinařském regionu Španělska – v oblasti Rioja, kde založili vinařství právě pod názvem Bodegas El Cidacos.
I přesto, že je v tomto vyhlášeném regionu Bodegas El Cidacos jedním z největších vinařských firem, stále se jedná o rodinný podnik, který ctí rodinné tradice a zásady. V jeho čele nyní stojí vynikající vinař a enolog Manuel Rojas Pérez.
Dokonalé umístění výroby (téměř na hranici oblastí Rioja Alta a Rioja Baja) umožňuje vinařství kombinovat vinné révy z různých pozemků, a tím vytvářet unikátní vína s odkazem na teroir.
Charakteristickým znakem vín Bodegas El Cidacos (obzvlášť u kategorií Crianza a Reserva) je pak také jejich limitovaná produkce. Značnou část vinic totiž tvoří staré vinné révy (starší než 35 let), které nabízí extrémně nízkou úrodnost (pouze 2,5 kg hroznů z každé révy). Výsledná vína jsou však o to intenzivnější a mezi odborníky velice žádaná.
Za úspěchem vinařství stojí ale také přísná kontrola kvality prováděná na všech stupních výroby. Ta se skládá z dvojitého třídění hroznů během sklizně, přísné regulace teploty fermentace a stabilizace, stalého monitoringu jakosti vína během zrání a z použití nejmodernějšího zařízení na plnicích linkách.
Vína Bodegas El Cidacos jsou klasickým příkladem kvalitních autentických vín ze slavné oblasti Rioja.