El Cidacos, MdeT Crianza, 0,75 l

Novinka
Značka: El Cidacos
317 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Prémiové červené víno překypující nezaměnitelnou šťavnatostí granátových jablek. Karmínová MdeT Crianza z ručně sbíraných hroznů Tempranillo je součástí speciální řady vín vyrobených jako pocta legendární značce MARQUÉS DE TUDELILLA. Víno zrálo 12 měsíců v dubových sudech.

Nádherné červené víno, jehož vyvážený chuťový profil oceníte v každém ročním období.

Vůně: Ovocná vůně s tóny granátových jablek a lehkým kořenitým podtónem.

Chuť: Lehká a sametová textura, šťavnaté ovocné tóny s příjemnými taniny a vyvažující kyselinkou.

Doporučujeme párovat s: Méně tučná červená masa, těstoviny s rajčatovou omáčkou, ragú, kozí sýr, dušená masa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto luxusní červené víno vás ohromí svou přímočarostí. MdeT Crianza si zakládá na prvotřídních hroznech odrůdy Tempranillo ručně sbíraných v okolí vesnice Tudelilla a ročním zrání v dubových sudech. Výsledkem je temně karmínové víno plné šťavnatosti granátových jablek a špetky koření, které si zamiluje (nejen) každý znalec a milovník kvalitního červeného.

MdeT Crianza jako pocta vinařské legendě 

MdeT Crianza byla vyrobena jako součást prémiové řady vín oslavující legendární značku MARQUÉS DE TUDELILLA, která platí za ikonu mezi vinaři z oblasti Rioja.

 

Vinařství El Cidacos

Vinařství Bodegas El Cidacos patří ve Španělsku k významným vinařským podnikům. Za jeho vznikem stojí rodina Pérez-Marzo zabývající se výrobou vína již od roku 1859, která dokonce dodávala víno i na královský dvůr královny Marie Kristýny Neapolsko-Sicilské.

V roce 1958 se pak členové rodiny Pérez-Marzo usídlili v nejprestižnějším vinařském regionu Španělska – v oblasti Rioja, kde založili vinařství právě pod názvem Bodegas El Cidacos. 

I přesto, že je v tomto vyhlášeném regionu Bodegas El Cidacos jedním z největších vinařských firem, stále se jedná o rodinný podnik, který ctí rodinné tradice a zásady. V jeho čele nyní stojí vynikající vinař a enolog Manuel Rojas Pérez.

Dokonalé umístění výroby (téměř na hranici oblastí Rioja Alta a Rioja Baja) umožňuje vinařství kombinovat vinné révy z různých pozemků, a tím vytvářet unikátní vína s odkazem na terroir.

Charakteristickým znakem vín Bodegas El Cidacos (obzvlášť u kategorií Crianza a Reserva) je pak také jejich limitovaná produkce. Značnou část vinic totiž tvoří staré vinné révy (starší než 35 let), které nabízí extrémně nízkou úrodnost (pouze 2,5 kg hroznů z každé révy). Výsledná vína jsou však o to intenzivnější a mezi odborníky velice žádaná.

Za úspěchem vinařství stojí ale také přísná kontrola kvality prováděná na všech stupních výroby. Ta se skládá z dvojitého třídění hroznů během sklizně, přísné regulace teploty fermentace a stabilizace, stalého monitoringu jakosti vína během zrání a z použití nejmodernějšího zařízení na plnicích linkách.

Vína Bodegas El Cidacos jsou klasickým příkladem kvalitních autentických vín ze slavné oblasti Rioja.

Vůně: Ovocná vůně s tóny granátových jablek a lehkým kořenitým podtónem.

Chuť: Lehká a sametová textura, šťavnaté ovocné tóny s příjemnými taniny a vyvažující kyselinkou.

Doporučujeme párovat s: Méně tučná červená masa, těstoviny s rajčatovou omáčkou, ragú, kozí sýr, dušená masa.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená španělská vína
Odrůda vína: Tempranillo
Vinařská oblast: DOQ Rioja
Párování s jídlem: Těstoviny, Červená masa, Pečená a dušená masa
Ročník: 2023
Obsah alkoholu: 14,5 %
Doporučená teplota podávání: 13 - 16 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bodegas El Cidacos patří ve Španělsku k významným vinařským podnikům. Za jeho vznikem stojí rodina Pérez-Marzo zabývající se výrobou vína již od roku 1859, která dokonce dodávala víno i na královský dvůr královny Marie Kristýny Neapolsko-Sicilské.

V roce 1958 se pak členové rodiny Pérez-Marzo usídlili v nejprestižnějším vinařském regionu Španělska – v oblasti Rioja, kde založili vinařství právě pod názvem Bodegas El Cidacos. 

I přesto, že je v tomto vyhlášeném regionu Bodegas El Cidacos jedním z největších vinařských firem, stále se jedná o rodinný podnik, který ctí rodinné tradice a zásady. V jeho čele nyní stojí vynikající vinař a enolog Manuel Rojas Pérez.

Dokonalé umístění výroby (téměř na hranici oblastí Rioja Alta a Rioja Baja) umožňuje vinařství kombinovat vinné révy z různých pozemků, a tím vytvářet unikátní vína s odkazem na teroir.

Charakteristickým znakem vín Bodegas El Cidacos (obzvlášť u kategorií Crianza a Reserva) je pak také jejich limitovaná produkce. Značnou část vinic totiž tvoří staré vinné révy (starší než 35 let), které nabízí extrémně nízkou úrodnost (pouze 2,5 kg hroznů z každé révy). Výsledná vína jsou však o to intenzivnější a mezi odborníky velice žádaná.

Za úspěchem vinařství stojí ale také přísná kontrola kvality prováděná na všech stupních výroby. Ta se skládá z dvojitého třídění hroznů během sklizně, přísné regulace teploty fermentace a stabilizace, stalého monitoringu jakosti vína během zrání a z použití nejmodernějšího zařízení na plnicích linkách.

Vína Bodegas El Cidacos jsou klasickým příkladem kvalitních autentických vín ze slavné oblasti Rioja.