De Muller, Aureo Dulce 1954, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Jantarová barva s oranžovými odlesky je dílem 70% podílu tmavé Garnachy a 30% podílu bílé Garnachy. Za sladkým charakterem vína zase stojí hrozny sbírané na konci sklizně, kdy obsahují vyšší koncentraci cukru.
Aureo Dulce 1954 se řadí mezi vína zvaná Rancio – přírodní sladká vína zrající min. 2 roky v dubových sudech. Víno je vyrobené systémem solera, během kterého prošlo těmi nejlepšími sudy. Výsledná chuť i aroma přesně odpovídají prémiové kvalitě hroznů i času, který byl jeho výrobě a zrání věnován.
Tip: Víno doporučujeme podávat mírně vychlazené a postupně si vychutnávat každý doušek.
Ocenění
95/100 Guía Peñín
94/100 Robert Parker
Vinařství De Muller
Slavné vinařství De Muller se zrodilo před více než 165 lety ve španělské přímořské oblasti Tarragona obklopené vinicemi a malebnými kopci.
Mešní víno pro papeže
Od skromných začátků se De Muller posunul až na post ikonického vinařství, které si svůj věhlas vydobylo mimo jiné i mešním vínem, jenž dodávalo do Vatikánu od dob Pia X. až po Jana XXIII.
Úspěch založený na kvalitě i unikátním terroiru
Jedním z klíčových faktorů úspěchu De Muller je extrémní důraz na kvalitu hroznů. Vinařství pečlivě sleduje každý krok jejich pěstování – od výběru odrůd až po samotnou sklizeň. Díky tomu jsou hrozny, které putují do vinařského procesu, zralé, zdravé a plné chuti reflektující jedinečné charakteristiky terroiru.
De Muller to nejsou jen vína, ale i slavný vermut z Reus
V dnešní době vinařství De Muller rozšířilo své vinice i do oblasti Priorat. Kromě běžných tichých vín pak nabízí také vyhlášený vermut z Reus a vína vyráběná metodou solera či fortifikovaná vína.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sladká španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Garnacha, Bílá Garnacha |
Vinařská oblast: | DO Tarragona |
Párování s jídlem: | Vyzrálé sýry, Pralinky, Dezerty na bázi hořké čokolády |
Obsah alkoholu: | 20 % |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Slavné vinařství De Muller se zrodilo před více než 165 lety ve španělské přímořské oblasti Tarragona obklopené vinicemi a malebnými kopci.
Mešní víno pro papeže
Od skromných začátků se De Muller posunul až na post ikonického vinařství, které si svůj věhlas vydobylo mimo jiné i mešním vínem, jenž dodávalo do Vatikánu od dob Pia X. až po Jana XXIII.
Úspěch založený na kvalitě i unikátním terroiru
Jedním z klíčových faktorů úspěchu De Muller je extrémní důraz na kvalitu hroznů. Vinařství pečlivě sleduje každý krok jejich pěstování – od výběru odrůd až po samotnou sklizeň. Díky tomu jsou hrozny, které putují do vinařského procesu, zralé, zdravé a plné chuti reflektující jedinečné charakteristiky terroiru.
De Muller to nejsou jen vína, ale i slavný vermut z Reus
V dnešní době vinařství De Muller rozšířilo své vinice i do oblasti Priorat. Kromě běžných tichých vín pak nabízí také vyhlášený vermut z Reus a vína vyráběná metodou solera či fortifikovaná vína.