Clos de Lom, Monastrell Rose, 0,75 l

Značka: Clos de Lom
491 Kč
Skladem
Možnosti doručení

100% Monastrell ve své něžnější, růžové podobě. Ručně sbírané hrozny, 3 týdny fermentace a 4 měsíce ležení na kalech dostaly z tohoto vína maximum. Aromatická exploze zralého ovoce doprovázená šťavnatostí a intenzivně osvěžující chutí

Mimořádně osvěžující rosé pro horké letní období i neobyčejné zakončení jakéhokoliv dne.

Vůně: Zralé ovoce, smetanové pozadí

Chuť: Ananas, grapefruit, banány, červená jablka. Chuť je široká, vysoce ovocná, svěží a s živou kyselinkou. V ústech zanechává intenzivní a dlouhou osvěžující chuť.

Doporučujeme párovat s: Rýže, saláty, drůbeží maso, jednohubky a chuťovky

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny Monastrell se ručně sklízí poslední týden v září. Než se odstopkují, rozdrtí a macerují, šetrně, pomocí systému Decanter (bez použití lisů), se oddělí mošt. Víno následně kvasí více než 3 týdny pomalou fermentací a leží 4 měsíce na kalech. Díky těmto postupům víno získává maximální aromatickou sílu i chuť.

Ocenění

90 bodů Guía Peñín

Bronzová medaile Decanter

Vinařství Clos de Lom

Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě. 

V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.

Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek. 
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Růžová španělská vína
Odrůda vína: Monastrell
Vinařská oblast: DO Valencia
Oceněná vína: Guía Peñin, Decanter
Párování s jídlem: Saláty, Drůbeží, Rýže, Chuťovky a jednohubky
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 13,5 %
Doporučená teplota podávání: 7 - 10 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě. 

V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.

Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek. 
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.

 

Ocenění