Clos de Lom, Monastrell Rose, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Hrozny Monastrell se ručně sklízí poslední týden v září. Než se odstopkují, rozdrtí a macerují, šetrně, pomocí systému Decanter (bez použití lisů), se oddělí mošt. Víno následně kvasí více než 3 týdny pomalou fermentací a leží 4 měsíce na kalech. Díky těmto postupům víno získává maximální aromatickou sílu i chuť.
Ocenění
90 bodů Guía Peñín
Bronzová medaile Decanter
Vinařství Clos de Lom
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Růžová španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Monastrell |
Vinařská oblast: | DO Valencia |
Oceněná vína: | Guía Peñin, Decanter |
Párování s jídlem: | Saláty, Drůbeží, Rýže, Chuťovky a jednohubky |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 7 - 10 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Ocenění