Clos de Lom, Malvasia, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Hrozny Malvasia se ručně sklízí poslední týden v srpnu. Než se odstopkují, rozdrtí a macerují, šetrně - pomocí systému Decanter (bez použití lisů) se oddělí mošt. Víno pak kvasí více než 3 týdny pomalou fermentací a následně leží min. 4 měsíce na kalech. Díky těmto postupům si můžete vychutnat víno o maximální aromatické síle i chuti.
Ocenění
89/100 bodů Guía Peñín
Bronzová medaile Decanter
Zlatá medaile Bacchus
Zlatá medaile Mundus Vini
Vinařství Clos de Lom
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílá španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Malvasia |
Vinařská oblast: | DO Valencia |
Oceněná vína: | Guía Peñin, Decanter |
Párování s jídlem: | Mořské plody, Rýže, Pálivá jídla, Chuťovky a jednohubky |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 7 - 10 °C |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Ocenění