Ca N'Estella, Cava Rabetllat I Vidal Brut Nature, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Tradičním způsobem vyrobená Cava z 80 let starých vinic se může díky dlouhému zrání v lahvi pochlubit plnou a vyváženou chutí. Kromě toho ohromí i drobnými neustále se pohybujícími bublinkami, které ve sklence vytváří trvalou korunku.
Krásné šumivé víno pro oslavy i působivé antrée několikachodového menu.
Ocenění
88 bodů Guía Peñin
9,19 bodů Guía Vins Catalunya
Vinařství Ca N'Estella
Ca N'Estella je již od roku 1800 tradičním rodinným vinařstvím, které nese jméno po svém zakladateli Joanu Estellovi. V průběhu času však vinařství přešlo do rukou nového majitele.
Delfí Rabetllat (dědeček současných majitelů) utekl během španělské občanské války do Francie. Aby se uživil, pracoval na vinicích, a sbíral tak zkušenosti, které mu pomohly splnit si sen stát se vinařem. Na konci 50. let 20. století se vrátil zpět do Španělska a právě ve Finca Ca N'Estella našel nový domov. Vinařství převzal od posledního majitele z rodu Estella a pokračoval v tradičním způsobu výroby vína.
Vinice Ca N'Estella se rozkládají na severovýchodě Španělska v oblasti Penedès, která v Katalánsku platí za tu nejznámější. Z jedné strany Středozemní moře, z druhé pohoří Sierra de Montserrat, které společně tvoří dokonalé klima pro pěstování révy.
Ve Finca Ca N'Estella si pěstují vlastní hrozny, což vínu zajišťuje bezkonkurenční kvalitu. Vinařství se navíc může pochlubit i řadou velmi starých vinic - například 90letým Xarel·lo nebo 60letým Chardonnay, které dodávají jejich vínům ten pravý šmrnc.
V současné chvíli stojí v čele Ca N'Estella dvě rodiny - Rabetllat a Vidal, jejichž jména můžeme vidět i na etiketách oceněných vín. Platinovou medailí ověnčená Cava Rabetllat I Vidal Brut Nature nebo vyhlášené Gran Clot dels Oms Xarel·lo určitě stojí za to ochutnat.
D.O. Cava
D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality.
95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.
Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůd. Pro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.
Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůní. Typický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělská šumivá vína |
---|---|
Odrůda vína: | Chardonnay, Xarel lo, Macabeo |
Vinařská oblast: | DO Cava |
Oceněná vína: | Guía Peñin |
Párování s jídlem: | Mořské plody, Pálivá jídla, Chuťovky a jednohubky |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | Brut Nature |
Doporučená teplota podávání: | 6 - 8 °C |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Finca Ca N'Estella byla založena v roce 1800 Joanem Estellou. Její název, který doslovně znamená „dům panství Estellla“, pochází právě od něj. Již od samotného založení roku 1800 se zde vyrábí víno. První ocenění za svá vína získali již v roce 1877 na veletrhu vín v Barceloně. Pěstují vlastní hrozny, což je zásadní faktor pro kvalitu vín. V současné době je Finca Ca n'Estella stále rodinným vinařstvím, přičemž jde již o 3. generaci rodiny Rabetllat i Vidal.
Ca N'Estella je již od roku 1800 tradičním rodinným vinařstvím, které nese jméno po svém zakladateli Joanu Estellovi. V průběhu času však vinařství přešlo do rukou nového majitele.
Delfí Rabetllat (dědeček současných majitelů) utekl během španělské občanské války do Francie. Aby se uživil, pracoval na vinicích, a sbíral tak zkušenosti, které mu pomohly splnit si sen stát se vinařem. Na konci 50. let 20. století se vrátil zpět do Španělska a právě ve Finca Ca N'Estella (Vinařství Ca N'Estella) našel nový domov. Vinařství převzal od posledního majitele z rodu Estella a pokračoval v tradičním způsobu výroby vína.
Vinice Ca N'Estella se rozkládají na severovýchodě Španělska v oblasti Penedès, která v Katalánsku platí za tu nejznámější. Z jedné strany Středozemní moře, z druhé pohoří Sierra de Montserrat, které společně tvoří dokonalé klima pro pěstování révy.
Ve Finca Ca N'Estella si pěstují vlastní hrozny, což vínu zajišťuje bezkonkurenční kvalitu. Vinařství se navíc může pochlubit i řadou velmi starých vinic - například 90letým Xarel·lo nebo 60letým Chardonnay, které dodávají jejich vínům ten pravý šmrnc.
V současné chvíli stojí v čele Ca N'Estella dvě rodiny - Rabetllat a Vidal, jejichž jména můžeme vidět i na etiketách oceněných vín. Platinovou medailí ověnčená Cava Rabetllat I Vidal Brut Nature nebo vyhlášené Gran Clot dels Oms Xarel·lo určitě stojí za to ochutnat.